28 Temmuz 2024 Pazar

İYİ ŞEYLER | Erland Cooper

 

5 Ekim 1984'te dünyaya gelen Gawain Erland Cooper, İskoç besteci, yapımcı ve multi enstrümantalist sanatçıdır. "Kuşağının en özgün ve ilgi çekici bestecilerinden biri" olarak tanımlanan Cooper, Orkney, Stromness'te doğup büyümüştür.

Disiplinlerarası bir sanatçı olarak, dört ek albüm ve çok sayıda EP'nin yanı sıra doğa, insanlar, yer ve zaman temalarının yanı sıra çocukluğunun geçtiği evden ilham alan bir çalışma üçlemesi de dahil olmak üzere dört beğenilen stüdyo albümü yayınladı.

Alan kayıtlarını klasik orkestrasyon ve modern elektronik unsurlarla birleştiren Cooper, aynı zamanda enstalasyon sanatı, tiyatro ve film de dahil olmak üzere karma medya projelerinde çalışmaktadır.

Royal Television Society ödülü sahibi olan sanatçının müzikleri BBC Radio 3 ve BBC Radio 6 Music'te sıklıkla çalınmasının yanı sıra çeşitli TV kanalı yapımlarında da yer almaktadır.

Mojo Magazine tarafından kimlik, hafıza ve mekânı müzik, kelimeler ve sinematografi ile bağdaştırarak psikocoğrafya kavramını keşfettiği belirtilmiştir. Bu temaları, tanınmış sanatçılar ve yazarlarla işbirliği yaparak araştırma çalışmalarını sürdürmektedir.

Cooper, The Magnetic North ve Erland and the Carnival gruplarının kurucu üyelerindendir ve Londra'da özel bir kayıt stüdyosu bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder