15 Haziran 2019 Cumartesi

‘Ayrımcılık’ temalı en iyi kısa filmler


Sabancı Vakfı’nın düzenlediği ‘Ayrımcılık’ temalı kısa film yarışmasında 2019 yılının en iyilerini siz Başka Şeyler okuyucuları için derledik.
Sabancı Vakfı'nın bu yılki tema'sını 'Ayrımcılık' olarak belirlediği kısa film yarışmasının açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ayrımcılık toplumsal ve ekonomik gelişmenin önündeki en önemli engellerden biri. Eşitliğin ve birlikteliğin önemini sanatın diliyle konuşmak istiyoruz. Doğrularımızdan vazgeçmedik, kültür ve sanatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Aida Begiç, Ceyda Düvenci, Derviş Zaim, Rebecca O’Brien ve Sergei Dvortdevoy’undan oluşan jüri finale kalan on film arasından seçim yaptı.
Yahya Ozan Çalışkan’ın Gülizar isimli filmi birinciliğe değer görülürken, Furkan Han Mert’in Biilaç’ı ikinciliğe, Ercan Akan’ın Afaf – Günahsız’ı ise üçüncülüğe seçildi. Ahmet Kızıl’ın Çentik isimli filmi ise, mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen yarışmada bugüne kadar finale kalan filmlerin uluslararası festivallerde de Sabancı Vakfı tarafından destekleneceği bildirildi.
Yarışmaya bugüne kadar Türkiye’nin her bölgesinin yanı sıra Avusturya, Belçika, Fransa, Hindistan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden 750’ye yakın film başvurdu.


Kısa Film Platformu Buluşmaları’nda yüzlerce genç sanatçı, sinemanın farklı alanlarında uzman 30’dan fazla profesyonel isimle bir araya gelerek onların deneyimlerinden yararlanma fırsatı yakaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder