1 Ağustos 2012 Çarşamba

"Demans bizim ailede hep görülür!"


Usta yazar Marquez hafıza kaybı yaşıyor!
Gabriel Garcia Marquez’in kardeşi Jeime Garcia Marquez, Nobel Ödülü sahibi romancının demansın pençesine düştüğünü, fakat mizah duygusunu, neşesini ve coşkusunu sürdürdüğünü söyledi.
Cartegena’daki Engizisyon Müzesi’nde düzenlenen bir kültür etkinliğinin katılımcılarına açıklamalarda bulunan Jeime Garcia Marquez, ilk kez 1999’da tanısı konan lenf kanseriyle uzun süre mücadele ettikten sonra iyileşen kardeşi için, “Fiziksel olarak iyi durumda, fakat bir miktar hafıza kaybı yaşıyor.” dedi.
“Demans bizim ailede hep görülür ve o da şimdi onu neredeyse ölümün eşiğine getiren kanserin geride bıraktığı tahribattan muzdarip. Kemoterapi hayatını kurtardı, fakat birçok beyin ve lenf hücresini öldürerek süreci hızlandırdı.” diye konuşan Jeime Garcia Marquez, bir sevgi ifadesi olarak “Gabo” diye seslendiği büyülü gerçekçiliğin seksen iki yaşındaki ustasıyla hâlâ sohbet edebildiklerini söyledi. “Her zaman olduğu gibi, büyük neşe ve coşku dolu. Daima mizah yüklü.” diyen J. G. Marquez, “Onunla konuştuğumuzda sağlığı konusunda çok endişileniyoruz ama sonuçta hâlâ bizimle olduğu için oldukça mutluyuz.” diye ekledi. (Zeenews India, 07.07.2012)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder